Min Kindle-samling – Del 2

I forrige blogg var sjangeren poesi. Poesi er en sjanger jeg virkelig har fått sansen for de siste årene. Det hele begynte med en spansk, ung forfatter ved navn Loreto Sesma og deretter oppdaget jeg en hel verden av poesi og dikt. Denne lørdagen tenker jeg vi begir oss over på sjangerene krim/eventyr og selvhjelpsbøker. To veldig sprikende sjangere, men spennende på hver sin måte.

Bok 1

“12 rules for life – an antidote to chaos” skrevet av Jordan Peterson. En humoristisk, spennende og tankevekkende bok om hvordan ting og tang i verden henger sammen og påvirker hverandre. Gjennom 12 praktiske og dyptgående regler reflekterer forfatteren blant annet rundt disiplin, frihet, ansvar og eventyr. Boken bringer den moderne verden tilbake til gamledager og peker på lett oversette sammenhenger.

Bok 2

“Pepole tactics” skrevet av Patrick King. Boken for dem som vil lære mer om det mellommenneskelige, om hvordan bygge relasjoner og skape nye vennskap. Boken har mange gode eksempler og råd på hva en skal si og hvordan en skal tørre og snakke i forsamlinger, hvordan en best kan lytte til andre og hvordan en skal takle situasjoner som eventuelt måtte dukke opp.   

Bok 3

“Zero hour” skrevet av Clive Cussler. En av mine favoritt forfattere. Alle som liker å lese om eventyr med fart og spenning ala Indiana Jones og Dan Brown er dette bøker jeg absolutt anbefaler. Bøkene er godt skrevet og lettleste med humor, spenning og action i en god blanding. Og en aldri så liten fun-fact: forfatteren pleier å inkludere seg selv som karakter i de fleste bøkene sine – enten som en selger på et marked eller som en ihugget veteranbil-samler. Clive Cussler er en av mine favoritt forfattere når det gjelder action/eventyr/krim sjangeren. Han skriver levende og humoristisk. Handlingen foregår rundt om i hele verden. Og karakterene i bøkene er lette å bli glade i. Bøkene er lettleste.

For meg har det aldri vært noe problem å lese på ipad eller på mobilen. Ja, jeg absolutt elsker fysiske bøker, men ved å laste ned Kindle-appen er bøkene alltid tilgjengelige og det er mindre å drasse rundt på i en travel hverdag. Og et stort pluss er at bøker på originalspråk er tilgjengelig med en gang de blir utgitt og kan lastes ned omtrent i samme øyeblikk de blir offentliggjort på Amazon. Og kindle-bøker på amazon.com er ofte litt billigere enn om de skal kjøpes i en bokhandel. Dersom jeg finner nye favoritt-bøker kjøper jeg dem som regel i innbundet papirformat også. Det er ekstra stas å ha fine, gode bøker i bokhylla og ikke bare gjemt bort i en app.

Det var det jeg hadde for denne bloggen. En kort blogg påbegynt i god tid og ferdigskrevet i siste liten. Slik er det i en travel hverdag. Send gjerne mail eller kontakt oss på Facebook eller Instagram om det er noe spørsmål! Jeg skal svare etter beste evne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.