Hjemmeaktiviteter

Her følger en liste med forslag til hva du kan bedrive tiden med ETTER at du har gjort lekser og arbeidsoppgaver du har nå mens skole og jobb har hjemmekarantene og stengt. Helsedirektoratet anbefaler å ha rutiner, som for eksempel å faktisk stå opp til vanlig tid ☺ 


Skulle du ønske hjelp med lekser så kan du sende melding til facebooksiden til Skrivelyst og starte meldingen med ”Hei, Sandra”, så skal jeg prøve mitt beste å hjelpe deg!

Bøker:
Først og fremst må jeg jo anbefale å dra frem bøker du har i hylla. Både de du gleder deg til å lese, og de du egentlig ikke ønsker å lese lenger. Du kan til og med dra frem gamle favoritter og lese de på nytt! Har du småsøken eller barn hjemme kan dere lese noe sammen også, og er du så heldig å ha hage kan det være deilig å pakke seg inn i gode klær og et pledd og lese litt ute.

Gjøre alt du vanligvis ikke ”rekker”:
Du vet hva jeg mener; de tingene du prokrastinerer bort. Regninger, kjedelige mail, rydding, tømme pappsøpla. Vi har alle egne ting vi unngår. Gjør de nå!

Gå tur:
Er du i hjemmekarantene slik som meg anbefales det å komme seg ut av sofaen en gang om dagen. Bor du i områder med få mennesker kan du ta deg en tur ut på tidspunkter du får gått alene. Ser du noen kan man vinke på avstand og rope ”ha en fin dag!”. Ellers kan man alltids sette seg på balkongen, verandaen eller nærme vinduskarmen for å få litt dagslys i sjela. Åpne vinduet og trekk pusten dypt et par ganger i løpet av dagen om du ikke har muligheten til å gå ut.

Tilby å hjelpe:
Om du vet du er frisk kan du tilby å hjelpe eldre, eller folk i karantene, med å gjøre innkjøp av mat. Husk å ta betalt og betale med kort, ikke kontant, og sette posene på utsiden av døra for å forebygge eventuell smitte.

Yoga:
Jeg har en yogamatte hjemme som jeg bruker til å trene og tøye på. Kanskje dette er tidspunktet til å bli sterkere og fleksibel?

Ring/sende meldinger:
Ring familie og venner ofte, og send meldinger. Jeg har sendt videomeldinger til besteforeldrene mine så de kan få sett ansiktet mitt og føle at jeg er litt nærmere.

Brettspill!
De fleste brettspill må man være flere for å spille, mens noen kan man faktisk gjennomføre alene. Det er selvfølgelig morsomst å spille sammen. Kanskje du klarer å gjennomføre en brettspillrunde med venner på skype eller discord? 

Film:
Om du og vennene dine har tilgang til samme streamingtjeneste eller har de samme filmene liggende hjemme anbefaler jeg å starte den samme filmen samtidig og kose seg sammen men hver for seg.

Online rollespill:
Her kan ikke jeg så mye, men om du spiller D&D så har jeg venner som gjør dette gjennom discord, kanskje dere kan prøve det!

Dataspill:
Vi kan selvfølgelig spille litt dataspill og tvspill, men kan være greit å ikke ta helt av ved å gjøre det hele dagen. Selv om det frister!

Strikke / hekle:
Har du eller noen andre garn og strikkeutstyr hjemme ligger det mange nybegynnervideoer på youtube.

Kreativitet:
Har du male- eller tegneutstyr kan dette være det perfekte tidspunktet til å få benyttet den kreative siden av hjernen. Ikke bry deg om at du ikke kan tegne eller male så godt fra før, vi må alle starte et sted.

Skrive:
Vi i Skrivelyst elsker å skrive og lese, så selvfølgelig vil jeg anbefale å fortsette på gamle prosjekter eller starte nye. 

Lage mat:
Se hva du har i skapet og prøv å lag noe ut i fra det du allerede har. Har du søsken eller foreldre i samme husstand kan det være hyggelig å gjøre sammen. Tom for varer? Kjøp inn noe du er ekstra glad i og ha en kveld med favorittmaten din.

Rydd i skap:
Ta en ordentlig gjennomgang av ting. Noe du har vokst ut av? Ikke bruker mer? Unødvendige møbler, leker, eller gjenstander? Sorter til side, og så kan du senere når tiltakene for å begrense covid-19 utbruddet er mindre strenge legge det ut på for eksempel finn, eller legge i en uff konteiner om det er klær.

Storrengjøring:
På tide med vårrengjøring? Rengjør rommet ditt, ta resten av huset om du kan, og spør mamma og pappa om de trenger hjelp. Her skal vi vaske vinduene en dag det er fint vær.
Du kan vaske lister, tak, inni skap, og sjekke dato på matvarer, vaske jakker, sko, og oppå skap.

  • Kjenner du noen som trenger hjelp med rengjøring, og du vet du er frisk, kan du også tilby deg å hjelpe

Instrument:
Spiller du et instrument, eller har et liggende, på tide å ta det frem! Med mindre det er en blokkfløyte, vet ikke hva naboene synes om det.


Legg gjerne igjen en kommentar med dine egne forslag, og hva du gjør nå som vi må være ekstra mye hjemme!

– Sandra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.