Søndagsbitch og Mandagsengel

Denne boken er et leseeksemplar fra forfatteren av boken, men det har ikke påvirket denne forfatterens anmeldelse

Forfatter: Heidi Raae
Forlag: Forfatterens forlag
Perfekt for: Unge voksne – spesielt jenter/kvinner over 18 (boka har noe (lite) seksuelt innhold og passer derfor ikke for yngre)
+: Voksne/eldre kvinner (og menn som vil vite hvordan dame hjernen fungerer!)
Ta-ned-fra-bokhylla sannsynlighet: Høy
Vanskelighetsgrad:
Middels
Vurdering:

Egenvurdering:
Dette er virkelig en bok jeg kan kjenne meg igjen i. Dette er en bok som grep meg, og som fortsatt gjør det vanskelig å starte på en ny bok – fordi hvordan skal jeg kunne finne en bok som treffer meg så godt – en gang til? Hvordan skal jeg kunne finne noen jeg kjenner meg så igjen i som Nina?

Nina er 29, ensom, drømmer om livet alle lever på sosiale medier, og lengter etter noen å dele tiden med. Den perfekte kjæreste, og ganske fort er denne perfekte kjæresten noen andre sin, (takk og lov for at dette ikke er situasjonen jeg kjenner meg igjen i). Nina er enhver ung kvinne på en eller annen måte. Hun er ensom, men sosial, hun hater og elsker å møte folk, hater og elsker jobben sin, er redd for å ta sjanser, leter etter noen å dele livet med, men også å sitte hjemme på sofaen, se på film og spise brownies til man tyter over. Det er så mange ganger, og så mange tanker Nina hadde som gjorde at jeg kjente meg igjen. Det gjør meg nok ganske partisk i bedømmelsen av denne boka, men jeg elsket den. Det eneste jeg følte den første boka manglet var vissheten om at det er helt ok å ikke ha en kjæreste, og det er helt ok å ikke være alene. Det er også noen kleine øyeblikk, hvor jeg leser om Nina og hva hun gjør, og omtrent rødmer. I mange tilfeller er dette greit! I noen er det litt for kleint, men ikke så mye at jeg ikke fortsetter! 

Bok to slukte jeg. Virkelig. Jeg måtte bare lese de to første kapitlene etter å ha avsluttet første boka, og etter det var jeg hektet. Jeg leste hvert ledige øyeblikk, jeg kjente på et uendelig spekter av følelser. Det er tydelig at i Mandagsengel har Raae funnet enda bedre sin “forfatterfot” og hun står stødig. Det er langt færre kleine øyeblikk, og ingenting å skorte på. Igjen kjenner jeg meg igjen i Nina og alt hun tenker, hvordan man kan ignorere/ikke se det som er rett foran nesa, fordi man er så utrolig opptatt av andre ting. Bok to fyller hullet etter bok en, det er ok å være alene, selv om jeg gjerne skulle sett at Nina stod litt lengre i det, at hun fant en trygghet i seg selv som alle andre trenger å finne også. (Eller kanskje hun gjør det? Du må lese boka for å finne det ut!) Anbefaler denne boka sterkt, og den ligger personlig for meg å vipper godt opp mot toppkarakter, det eneste som drar den ned er det jeg har påpekt tidligere. Igjen, anbefales sterkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.