Porselenspiken

Denne boken er et leseeksemplar fra forfatteren av boken, men det har ikke påvirket denne forfatterens anmeldelse
Forfatter: Gunn Marit Nisja
Forlag: Cappelen Damm
Perfekt for:  Voksne
+: interesse for restaurantbransjen
Ta-ned-fra-bokhylla sannsynlighet:
Nja
Vanskelighetsgrad: Lettlest for voksne
Vurdering:


Cappelen Damm omtale Porselenspiken

Kristin er i slutten av tredveårene, og til morens skuffelse fremdeles singel og uten barn. Men hun får sin drøm oppfylt da hun åpner kafeen «Små gryter» på Åndalsnes. Om kvelden på åpningsdagen banker nitten år gamle Marta på døren. Kristin ansetter Marta, til tross for at den unge jenta tydelig bærer på en tung fortid. Da faren til Kristin brått går bort, forventes det at hun skal komme hjem og ta over gårdsdriften. Men kan hun svikte familien og følge sin egen vilje?

Dette er en rolig og avslappende bok som gir innblikk i Kristins liv som restauranteier i oppstartsfasen. Hun har valgt sitt liv og jobbet hardt for det, men må likevel streve med tankene rundt sine egne valg.
Boka handler mer om forholdet mellom Kristin og servitøren Marta enn valget mellom restaurant og gårdsdrift, men er en nydelig historie om når andre trenger deg kan det også vise seg at du trenger dem like mye.

Det tok meg en stund å lese boka da det er lite som drar historien fremover, men om du liker å lese rolige bøker om hverdagslivet og de interessante menneskene man møter på kan dette være boka for deg. Den er godt skrevet og Nisja er en trygg og erfaren forfatter.

Jeg vil også gi ansvarlig for omslaget på boka skryt for å treffe godt på sjangeren. Om du synes boka roper på deg da du tidligere har lest bøker med liknende omslag og likt tematikken og følelsene du får fra boka kan det godt hende du liker «Porselenspiken».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.