Naken i Hijab

Denne boken er et leseeksemplar fra forfatteren av boken, men det har ikke påvirket denne forfatterens anmeldelse

Forfatter: Gunn Marit Nisja
Forlag: Cappelen Damm
Perfekt for: Alle som syns det er spennende tematikk
+: Romantikere
Ta-ned-fra-bokhylla sannsynlighet: Høy
Vanskelighetsgrad: Middels
Vurdering:

Norske Live reiser på ferie til Egypt. Her forelsker hun seg i den unge muslimen Kareem, og forholdet blir fort intenst og de utvikler store følelser for hverandre. Desverre blir det også stadig mørkere og mer oppslukende, og på kort tid er Live vaklet seg inn i et nett det er vanskelig å komme seg ut av. Det er en svært realistisk og gripende historie om alt man ønsker, håper og drømmer om, og hvor forferdelig galt det kan gå.

Boka er skrevet fantastisk levende, og det er ikke tvil om at forfatteren har mye kjennskap til Egypt. Forlaget kunne jobbet noe med omtalen – da det skaper et noe annet bilde enn det boka viser.

Live og venninnen reiser på en etterlengtet ferie til eksotiske Egypt. Det blir en reise som skal treffe Live rett i hjertet. En overveldende romanse utvikler seg mellom henne og den lokale guiden Kareem. De gifter seg, og Live flytter inn i hans familiehjem. Men det går ikke lenge før Kareem forandrer seg, og Live finner seg selv fanget i en hijab. Da Live og Kareem får en datter, begynner hun å planlegge flukten – fra en kultur og en ektemann som kan ødelegge både henne og det nyfødte barnet

Av Cappelen Damm

Kun en liten del av boken handler om flukten, og selv om den planlagte flukten skaper god spenning mot slutten av boken, føler jeg at det kan skape et noe urealistisk bilde. Det er jo tross alt ikke flukten det handler om (for anmelder). Det handler om Live, om drømmen om den store kjærligheten, om å komme som ny inn i en fremmed kultur. Det handler om å tilpasse seg – men alikevel kunne beholde den man er, og om det virkelig er mulig. Det handler om Live, om hennes reise, men uten at det blir politisk og overbærende. Nisja er etter anmelderens mening, svært dyktig på relasjonsbeskrivelser, på å la leseren komme inn i enkeltmennesket, og ikke minst på å vekke følelser.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.