Ildtunger

Denne boken er et leseeksemplar fra forfatteren av boken, men det har ikke påvirket denne forfatterens anmeldelse

Forfatter: Elin Hansen
Illustrasjoner: Linn Tesli
Forlag: Elin Hansen Powertex nord
Perfekt for: Ungdom og voksne
+: Kartene I begynnelsen av boka gjorde det lettere å forestille seg stedene som blir beskrevet og ha oversikt. Det var flere ganger jeg bladde meg tilbake for å sjekke “hvor vi var” I historien og hvor stedene befant seg I forhold til hverandre.
Ta-ned-fra-bokhylla sannsynlighet: Stor. En spennende tittel og fin illustrasjon på coveret.
Vanskelighetsgrad: Middels. Boken har enkelt språk, som flyter godt. Men historien finner sted over lengre tid og skildrer mange forskjellige karkaterer. Et par ganger måtte jeg bla litt tilbake for å se hvilke årstall eller hvilke person jeg las om.

Vurdering:


I forordene til boken beskriver forfatteren sitt besøk til Heksemonumentet I Vardø og hvordan dette berørte henne. Tenk at kvinner ble brent på bålet fordi at noen påsto de var trollfolk og hekser. Historien om Siri Pedersdatter bygger på forfølgelsen av hekser I Finnmark på 1600-tallet. Den nye trolldomsforordningen blir offentliggjort. Alle hekser skal brennes på bålet. Moren til Siri Pedersdatter blir anklaget for å ha inngått en pakt med djevelen. Siri Pedersdatter vokser opp og Torvald blir hennes sterke støtte når også hun blir anklaget for trolldom og forfulgt. En tankevekkende og spennende bok, som absolutt anbefales.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.