Lille Linerle & Stella Polaris

Forfatter: Myriam H. Bjerkeli
Forlag: Capitana forlag
Perfekt for: Krimfans!
+: Folk på jakt etter spennede historier
Ta-ned-fra-bokhylla sannsynlighet: Middels
Vanskelighetsgrad: Enkel
Obs obs!: Noen beskrivelser i bøkene som gjorde at undertegnede måtte legge vekk boken litt. I Lille linerle er det vold mot et barn (ikke beskrevet i detalj, men insinuert nok til at det ikke er tvil) og i Stella Polaris er det seksuelt overgrep.
Vurdering (1-6): 
Lille Linerle

Stella Polaris

Lille Linerle
Lille Linerle følger syv år gamle Mari som en oktoberdag forsvinner sporløst, og hennes kamp for å overleve, paralelt som den følger en mors desperate jakt på sitt forsvunnede barn. Vi får også innsyn i politidetektivenes jakt og søk etter Mari. Boken er utrolig spennende, forfatteren er ufattelig dyktig på å gi oss en relasjon til karakterene tidlig, som gjør at vi hele tiden heier på, og føler med både Mari og moren. Det er mange overraskende punkter i boken, og jeg anbefaler den virkelig! Et lite obs – som skrevet over var at jeg måtte legge ned boken en gang eller to – da jeg spesielt dårlig takler vold (selv bare insinuert) mot barn og unge. Dette ødela alikevel ikke det totale synet på boken – og det er en klokkeklar sekser!

Stella Polaris
Stella Polaris følger samboerparet Stella og Aleksander – i et forhold der det er mye krangel, vold og alkohol. Stella skal hente sønnen i barnehagen en dag – men får beskjed om at barnevernet har vært der før henne. Desperat – men full, bestemmer hun seg for å finne barnet sitt. Dette blir en avgjørelse som skal koste alle rundt henne dyrt, hun tar Aleksanders bil, kræsjer, skader en mann, sender Aleksander i fengsel, og minsker sjansene for å få tilbake sønnen, samtidig som det sender henne inn i armene på en annen. Det eneste Stella overlever på er at hun er mor, og hun gjør hva enn hun må for å få sønnen sin tilbake – men det er fortsatt store skjær i sjøen forran henne. Enda en kjempe spennende bok fra Bjerkeli, og den anbefales på lik linje med Lille linerle! Her syns jeg det tidvis var noe vanskeligere å få relasjon til karakterene, som gjør at denne havner så vidt under sekseren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.