Poeter på Instagram

Vi vil skape skrivelyst og engasjement for skriving. Derfor passer det godt å vise frem en ny poet for denne uken. Denne uken har vi intervjuet hybelkaniner som hun kaller seg på Instagram. Silje, som hun egentlig heter, er en ivrig skribent på 23 år. På kort tid har hun bygget seg opp en imponerende følgerskare som i likhet med meg lar seg imponere av både det visuelle og ordene hun deler på Instagram. Hun har mange baller i luften, og skrivingen er noe hun har som en hobby ved siden av medisinstudiet. Jeg tror vi kommer til å se mer fra henne fremover, og hun har til tross sin unge alder, allerede rukket å publisere dikt i samling fra Tekstforlaget. La oss bli bedre kjent med hybelkaniner:

Hva gjorde at du begynte å skrive dikt til Instagram?

Jeg var på leting etter en ny plattform for å dele diktene mine, tidligere har jeg brukt Skrivebua, Trafo osv. Samt at jeg trengte ny inspirasjon, det er mange flinke her inne på Instagram.

Hvordan blir dine dikt til?

De kommer som lyn fra klar himmel, det er ikke sånn at jeg setter meg ned og tenker at nå skal jeg skrive. Jeg skriver dem ned med en gang de dukker opp i hodet mitt og så gjør jeg gjerne endringer senere.

Hvordan er din skriveprosess fra idé til ferdig dikt eller tekst?

Først bare skriver jeg i vei uten stopp, skriver ned det første som kommer. Senere går jeg gjennom teksten på nytt, gjerne hvis jeg har en annen sinnsstemning eller det har gått noen timer, da ser jeg på den med et annet blikk og kan gjøre endringer.

Hvor lenge har du holdt på med skriving?

Helt siden jeg lærte å skrive og lese, og før det likte jeg å dikte og fortelle historier muntlig i barnehagen og på skolen.

Det er en «myte» om den «fortrøblete» forfatter, at man får ideer og skriver bedre når man har dårlige dager eller tøffe perioder i livet. Stemmer det for deg? Eller skriver du best på gode dager?

Ja, det stemmer, og jeg bruker også skrivingen for å få ut følelser og ta vare på meg selv. Jeg kan skrive på gode dager også, men de beste diktene kommer når jeg kjenner på mye følelser og trenger å bearbeide noe. Det er også disse diktene som får mest respons, og folk sier de kjenner seg igjen.

Hva inspirerer deg til å skrive?

Andre på Instagram, bøker jeg leser og ting som skjer rundt meg. Det kan være alt fra været, til venner og spesielle hendelser rundt om i verden, både store og små ting.

Hvilke mål har du for egen skriving?

Jeg har lyst til å gi ut en egen bok, til nå har jeg bare vært en del av to diktsamlinger (ikke at det er bare bare, jeg er veldig glad for å være en del av det).

For andre som ønsker å starte å skrive dikt, hva vil du si til dem?
Bare sett deg ned og skriv i vei, ingenting er dårlig eller bra på det tidspunktet. Ta en ny titt på det du har skrevet senere og prøv å se på det med et annet blikk. Les, les, les alt fra nyheter til skjønnlitteratur og andre dikt. Og del det du har skrevet for å få tilbakemeldinger, det er noe av det man lærer mest av.

Tusen takk, og lykke til

hilsen hybelkaniner !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.