Å skrive, og jobbe

Jeg er en mester på å prokrastinere. Så hvordan får de det egentlig til, de som har en fulltidsjobb, eller deltidsjobb, eller de som er studenter? Hvordan får de til å skrive. Det sies at det skal være så lett, hvis du er ordentlig motivert, å bare sette av nok tid. Jeg elsker å skrive, og har sikkert tre bokprosjekter jeg er kjempe engasjert i, som jeg gjerne skulle hatt ferdig. Problemet er det at da må jeg faktisk sette meg ned, og sette av tid – tid som kan brukes på så, så masse annet. Rydde for eksempel? Eller spille tv-spill?

Jeg har en jobb der det burde vært uendelig lett å klare å sette av tid. Jeg jobber langturnus, noe som vil si at jeg jobber 14,5 timer dagen, mandag til fredag, også har jeg 7 – ja du leste riktig – 7 dager fri. Også jobber jeg 14,5 timer fredag til søndag, også gjett hva? 7 dager til!

Med så mye fri burde det da ikke være noe problem å sette av tid til å skrive, mens alle andre er på jobb og skole for eksempel? Å jo! Det er jo alltid noe annet å gjøre… Nå skal det sies, jeg har faktisk dager hvor jeg sitter 7-8 timer og skriver. Problemet er de ukene, av og til månedene mellom der det er absolutt ingen kreativitet og skriving, at all.

Hvordan får dere det til? Jeg trenger tips!

– Helén

2 kommentarer

  • Anonym

    Jeg pleier å sette meg med pcen i sofaen og se på TV samtidig. Kanskje drikke en kopp kaffe eller te. Og egentlig bare ha PC-en tilgjengelig. Eller en notatblokk! Plutselig blir jeg inspirert eller en tanke faller inn i hodet og må skrives ned.
    Min beste tid og skrive på er sent på kvelden.

    • skrivelystinfo

      Så flott at du får til det! Jeg og klarer best å skrive om kvelden, helst på natta eller når det ikke passer i det hele tatt (på jobb). Del gjerne tekstene dine med oss Anonym

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.