Kart og kompass

Ukens torsdagstips handlet om det å lage en type illustrasjon til det man tegner. Det er noe jeg bruker å gjøre dersom jeg sitter fast – og ikke bare det – jeg bruker ofte å lage – spesielt kart – dersom jeg har et land eller en verden som jeg føler trenger det. Til det kan man bruke alle verdens verktøy. Alt fra Adobe InDesign eller Illustrator, Photoshop, eller noe så enkelt som Paint – hvis man gjør det på data sådan. Det kan like lett gjøres på papir. Kartet bruker jeg – ironisk nok – som kompass. Jeg bruker det som en veiviser, og legger gjerne inn små punkter hvor store ting skjer i fortellingen min. Dersom det er interesse kjører jeg gjerne en Workshop online – på et par av de tingene som er viktig for meg når jeg lager kart og legger opp en verden. Jeg er så klart ingen fasit, men for de som ønsker å se dette, legger jeg gjerne sammen en liten workshop/online video. Online videoer/workshops er noe vi kunne tenkt oss å begynt med – her både for små og store – hvis det finnes interesse. Her er alle velkomne. Er det noe du kunne tenkt deg? Legg igjen en kommentar her, på facebook eller send oss en mail på skrivetreff@gmail.com så skal vi se hva vi får til!

 

Tilbake til kartene – jeg sier det med en gang at de er ikke alltid de vakreste peneste kartene, men hva betyr vell det så lenge de gir mening for meg? En kan google J.K. Rowling map of hogwarts og finne kartet hun tegnet selv, ikke nødvendigvis det fineste, men for henne gjorde det jobben, og et kart for meg hjelper meg å samle tankene og holde meg fokusert. Det kan også hjelpe meg dersom jeg har vært borte fra et prosjekt lenge å bare se på kartet, undre over hvor jeg var, hvor jeg skal og hva jeg kommer til å møte sammen med karakterene mine dit jeg skal!

Noen temaer du ønsker vi skal ta opp i bloggen? Eller kanskje lage videoblogg/tutorial av? Gi oss et lite vink og så skal vi se hva vi får gjort!

– Helén

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.