Å lese mye, ofte

Å lese, går det egentlig an å fortelle hvor viktig det er å lese? Det å lese gjør noe med deg, ikke bare deg og da, men ofte i ettertid også, uavhengig av hvor mye og hva man leser, og om man egentlig brydde seg om det man leste. Jeg har selv lest ufattelig mange bøker, hvor de aller fleste er blitt glemt og mentalt forlatt en plass der jeg ikke husker å ha lest boka før jeg får historien gjenfortalt for meg! Det utvikler fantasien, det får hjernen til å jobbe, du kan få inspirasjon og nye ideer, vi blir bedre på å skrive – av å lese. Det sier i alle fall Stephen King.

For meg har det å lese utviklet mange ideer, det har gitt meg nye måter å skrive på, det har lært meg hvordan jeg absolutt ikke ønsker å skrive, og det har lært meg måter å formulere meg på som jeg ikke hadde tenkt på selv en gang.

For å videreutvikle det jeg forteller om; at det er viktig å lese, vil jeg derfor presentere en lesestafett for dere! Her kan du legge deg på det nivået du selv er, og du trenger ikke lese de største tykkeste bøkene du finner, det viktigste er at du setter deg ned og leser. Om det er artikkel, novelle, dikt eller en roman i tre deler bryr jeg meg ikke særlig om. Den 1. Januar 2019 vil Skrivelyst lansere en lesestafett på www.skrivelyst.info/utfordringer

Stafetten vil vare i et helt år, og hvor fort eller sakte du fullfører er opp til deg. Noen kan hende blir ferdig i løpet av januar (jeg vet om hvertfall en som trolig kommer til å gjøre det) og noen blir ikke ferdig før i desember. Om du ikke blir ferdig i løpet av 2019 går det også an å fortsette inn i 2020.

Jeg vil legge inn et dokument der du kan krysse av for hva du har lest, hvilken bok og hva du syns om den, og på denne måten kan vi også dele gode og dårlige bøker med hverandre. Alle som fullfører innen 1. Desember er med i trekningen om en premie fra oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.