Juleblogg

Jul. Jul er en høytid full av minner, rutiner, tradisjoner, drømmer, håp, ønsker og glede. Det er desverre også en høytid full av ensomhet, frykt, bekymring og ikke minst veldig veldig tomme lommebøker. I går kunne jeg endelig kunne sette meg på flyet hjem, kjenne på følelsen av å skulle hjem til jul. Tro meg; jeg kommer hørte på «Driving home for Christmas», selv om jeg ikke egentlig kjørte – jeg satt på flyet. Hvis du strekker strikken litt satt jeg på tog da, kanskje det teller som kjørte? Uansett er jeg endelig hjemme på Østlandet. For meg er julen fylt med familie og gode venner, og de siste årene har jeg prøvd å presse så mange som mulig inn på så lite tid som mulig. Jeg har flyttet langt «hjemmefra» og når jeg er hjemme vil alle ha en bit av meg.

Så ufattelig heldig jeg er som har så mange som vil ha en bit av meg når jeg endelig er hjemme – for det vet jeg det ikke er alle som har. Jeg er så heldig at jeg får tilbringe julaften med min forlovede, vår valp og hennes familie. Første dag skal jeg til min far og møte han, søsteren min, stemoren min og bestemor, også skal vi videre i bursdagsfeiring til min forlovedes kusine. Andre dag skal jeg til mamma og møte brødrene mine og min stefar, før jeg ganske sikkert – men ikke helt bestemt skal til svigermor på middag. Resten av romjula skal jeg bruke til å være med familie og venner, også skal jeg tilbake til det glade vestland første nyttårsdag. Igjen blir jeg ufattelig takknemmelig for alle menneskene jeg har i livet mitt, for jeg har virkelig en fantastisk tid framfor meg.

For mange er jula ensom, trist, tom, og egentlig ikke annet enn et strev. Noen feirer kanskje jul for første gang uten noen de er glade i, kanskje de sitter helt alene… på vår facebook vil jeg prøve å være tilgjengelig gjennom jula for de som kanskje trenger noen ord. Jeg lover ikke å svare med en gang, men jeg lover at du vil få svar, du vil bli sett.

Jula er også en tid for å samle inspirasjon, uansett hva slags jul du har. Ta deg noen minutter, se ut av vinduet, uansett om det er snø, regn eller sandstrand (eller noe annet) utenfor. Se på det som er akkurat hos deg, sett pris på at du er der du er, og prøv å få noe flott ut av dagene, uansett om du er på jobb eller hjemme. Det finnes alltid tid til å skrive. I fjor skrev jeg de siste to dagene av julekalenderen på denne tiden, og når den var tom, var jammen jeg litt tom også. Men prøv, prøv å finne noe du kan skrive, prøv å gjøre noe godt ut av tiden du har, sett pris på de rundt deg og ta vare på de gode minuttene du har. Tusen takk for at du leser ordene mine, også snakkes vi igjen neste lørdag!

God jul, kjære kjære skrivelystne!

– Helén

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.