Hva gjør du når du mister alt?

Fritt Fall
Kategori:
Forfatter:
Forlag:
Published: 2020
Nitten år gamle Elise bor sammen med faren sin og hennes største utfordring er hvorvidt hun skal fortsette på filosofistudiene eller bytte til matematikk. Men en dag dukker farens eks-samboer opp og forteller at datteren Bianca har omkommet i et basehopp på Voss, og alt blir plutselig et salig kaos for Elise. Og snart er Elise på vei opp de samme fjellene som Bianca til slutt hoppet fra.

Denne anmeldelsen er skrevet fra et leseeksemplar vi fikk sponset. Det har ikke påvirket vår vurdering av boka.

En fin bok om å finne seg selv, og å oppdage alt om de rundt deg du ikke visste. Noen ganger blir tilværelsen snudd på hodet, hva gjør du da? Elise er en smart jente i slutten av tenårene, men selv om man er smart kan man ta dårlige valg. Vi blir med frem og tilbake i minnene hennes når hun tenker tilbake på seg selv og stesøsteren, familien sin, og hvem de er. 

Selv om boken handler om sorg og tap, er den svært lystbetont og behandler temaet godt. Det var fint å lese om karakterene og hvordan de prøvde å finne ut av hva slags liv de ønsket å ha og hva som gjorde de glade.

“Fritt fall” er en skrevet i en stil jeg tenker på som veldig skandinavisk. Enkel og grei, uten dilldall, og med mye indre følelser. Den er registrert under “voksen” om du søker den opp på nettet, men kan fint leses av ungdom også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rate this review

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.