Skriveleif med overlegg; lettbent, dypt og morsomt

Dikt
Kategori:
Sjanger:
Illustrator: Mads Johan Øgaard
Published: 25.11.2017
Fra baksiden av boka: Magnus Jagland Kjeldsen har i flere år nå bombadert Facebook-venner og andre med sine lyriske utskeielser og krumspring. Noen av disse er samlet mellom disse permene. Magnus bor i Drammen og jobber i entrepenørfirmaet BMO. Han har bedrevet selfangst i Østisen i flere sesonger, sildefiske fra Mørekysten til Finnmark, fangst av kongekrabbe, han har vært kokk på seismisk fartøy på Svalbard og har også vært snekker i mange år. På spørsmål…

Denne anmeldelsen er skrevet fra et leseeksemplar vi fikk sponset. Det har ikke påvirket vår vurdering av boka.

Poesi er det vanskeligste jeg ved å anmelde. Det er så individuelt, og det er så forskjellig hva man liker, hva man trekkes mot og hva slags poesi man setter pris på å lese. Mye poesi viser seg å være elsk eller hat. Nå skal det også sies at min yrkes og utdanningsbakgrunn gjør boka til Kjeldsen litt ekstra spennende å lese. For de som ikke vet hvem han er – er han en diktforfatter bosatt i Drammen, som gjør en forskjell for andre gjennom sin facebookside «ADHD ingen hindring» og sitt engasjement i nettopp dette miljøet. Forfatteren selv påpeker at boka er full med skrivefeil, gjort med overlegge – nettopp for å vise samfunnet av alt ikke trenger å være perfekt, og at alle med skrive- og lesevansker kan få til det meste. 

Når det kommer til boka «Dikt» er det Kjeldsens første bok. Forsiden har en nydelig illustrasjon og et dikt som virkelig viser det han sier selv.

Før i tida
Kaltes Det for 
Dumskap

Men i dagens
Samfun heter
det skapet
dysleksi

Magnus Jagland Kjeldsen «Dikt»

Boka har noen dikt på bokmål, noen på dialekt og noen dels nynorske. De varierer i tematikk, men i mange av de kan jeg (som drammenser selv) kjenne igjen byen vår. En fellesnevner for mange av diktene kan nok alikevel være naturen, dens forundelighet og dens vakre endringer. Det er ikke alle diktene som treffer meg – men slik er det vel kanskje med alle dikt og diktbøker?

Det er mye tanker bak Kjeldsens dikt, og jeg ble sittende og undre meg over spesielt noen av dem – dikt som skaper ettertanke er så nydelig! Alikevel vil jeg si at mitt favoritt – er et dikt kalt nattseilas. 

nattseilasi ditt hav
av fargervil jeg
seilemot
horisontens
skyggehavn

Magnus Jagland Kjeldsen «Dikt»

Jeg er spent på hva neste diktbok kommer med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rate this review

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.