Barnebok med action, spenning og gode karakterer

Ferrarimysteriet
Kategori:
Forfatter:
Sjanger:
Forlag:
Midt på lyse dagen forsvinner sju ferrarier fra Fredriksborg. De tre vennene Kim, Luna og Ludvig har fått nyss om at noe skal skje ved tunellen, og er på plass for å spane. Sju ferrarier transporteres inn i tunellen, men ingen kommer ut! Hvordan har skurkene klart det? Nysgjerrigheten er for stor og de tre vennene begynner med hjelp av bestefar, en tidligere politibetjent, og hunden Skipper, å nøste i trådene.

Om Ferrari- og Pirajamysteriet:
Dette er to actionfylte bøker med målgruppen 9 – 13 år. Bøkene er på sitt sterkeste når vi finner oss midt i det mest spennende, og det er tydelig at forfatteren gjør grundig forarbeid for å sikre at informasjonen stemmer. Det er muligens en av grunnene til at jeg vil påstå at bøkene passer for mer erfarne barn, som har lest mer. Det kan bli mye informasjon for så unge lesere, men er gode bøker for barn som ønsker noe spennende og utfordrende. 
Om du ser etter en bok, eller serie, barnet ditt kan lese i sommer er dette to bøker du kan ta med!

Sæther bygger opp et fint bybilde, og vi blir godt kjent med karakterene. Jeg liker godt at de vi har blitt kjent med før dukker opp igjen, og det føles ut som om leseren er en del av verdenen vi er i. Byen er tydelig inspirert av Fredrikstad, noe forfatteren selv påpeker i Pirajamysteriet, som kan være fin hjelp for lesere som har vært i Fredrikstad selv. Om Sæther jobber med en bok nummer tre hadde jeg elsket å se et skisset bykart som barn, husker hvor godt jeg likte å se hvor steder lå i forhold til hverandre og drømme meg vekk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rate this review

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.