Mørk, lettbent, annerledes og spennende!

The Graveyard Book
Kategori:
Forfatter:
Sjanger:
Forlag:
Illustrator: Chris Riddell
Nobody Owens, known to his friends as Bod, is a perfectly normal boy. Well, he would be perfectly normal if he didn't live in a graveyard, being raised and educated by ghosts, with a solitary guardian who belongs to neither the world of the living nor the world of the dead.

Geiman skaper nok en gang et univers som nesten kunne vært vårt eget, men har ispedd nok mystiske elementer til at man føler at man blir transportert til et annet sted.

Dette er en bok med en mørk begynnelse, men det mørke er lettbent nok til at boka aldri blir skummel og spenningen holdes greit ved like. Det er fascinerende å bli kjent med hovedpersonen (Bod) og annerledeshetene ved denne versjonen av virkeligheten gjennom hele boka, men bokas hovedmysterium forsvinner litt midt i boka. Kapitlene er delt opp på en måte som gjorde at jeg til tider følte at jeg leste flere små historier fra livet til Bod, enn en sammenhengende historie, samtidig som måten kapitler er delt opp i gir mening i boka, og man kan kose seg med den tross dette. Hovedproblemet jeg hadde med denne oppdelingen er at jeg følte flyten i historiefortellingen forsvant litt.

Alt i alt en god bok som er lett underholdning med et plott som til slutt samles i en spennende topp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rate this review

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.