Ålesund 2019

I januar 2019 arrangerte Skrivelyst sin første Mellomrom workshop for ungdom på Vibes i Ålesund. Tema var fantasy og verdensbygging. Vi så på utdrag fra populære fantasybøker og utviklet vår egen verden. Selvsagt serverte vi også vaffler! Det var gratis å delta, arrangementet var for ungdom mellom 12 og 26 år.

Workshop i Fantasy og verdensbygging!

Har du lagt merke til at Humlesnurr ikke sier «herregud», men «ved Merlins skjegg»? I Brandon Sandersons fantasynovelle Elantris er det «idos Domi» og i Siri Pettersens Ravneringene snakker man om «Odin». Når forfatteren har valgt å ikke vektlegge religion, eller å lage sin egen må det nye ord og uttrykk til. Hvordan kommer forfatterene fram til religionene? Dette og mye mer er tema når vi snakket om verdensbygging i fantasysjangeren.

Vi tok et dykk ned i våre favoritt fantasy-bøker og lette etter gode eksempler på interessante samfunn som har andre regler enn vårt eget. Workshopen ble en kombinasjon av skriveøvelser og lesing av utdrag fra fantasybøker. Vi samarbeidet om å lage en ny verden som står i kontrast med vårt samfunn og dets struktur. Workshopen varte i tre timer og det ble en pause der vi koste oss med vafler og lett servering.

Vil du ha Mellomrom til ditt nærmiljø? Kontakt mellomrom@skrivelyst.info

Nytt-i-Uka-16012019_Workshop-på-Vibes