Sommerleir 2019

Skrivelyst sommerleir 2019 ble arrangert 1.-4. August, på Portåsen i Mjøndalen. Som vanlig sov vi på Portåsen, men nytt av året var at vi sov i en lavvo som Portåsen hadde.

I 2019 kunne vi by på mange spennende besøkende, ja, vi hadde rett og slett rekord på antall workshopholdere utenfra!

Allerede første kvelden åpnet vi ballet med workshopholderen Sofus Grenli. «Lesningens ekstase» en workshop om å lese og skrive. Sofus Greni holdt foredrag og workshop om litteraturens mange gleder og utfordringer.

Fredag hadde vi fire egne workshops, i tillegg til besøk av både Endre Ruset og Christelle Ravneberget.

Endre Ruset hadde en spennende skjønnlitterær workshop der deltakernes kreative muligheter og evner stod i sentrum. Gjennom skriveøvelser, tekster og diskusjoner kom elevene til å produsere korte skjønnlitterære tekster. Workshopen var et praktisk kurs der deltakerne sveipet innom og skrev litterære sjangre med hovedfokus på fortelling og dikt.

Christelle Ravneberget kom til Skrivelyst for å holde en inspirasjonsworkshop om skrivekunst, som var fantastisk inspirerende!

Lørdag hadde vi igjen flere workshops, og et spennende besøk fra Ellen Simensen. Ellen var kursholder på Skrivelyst i 2017 og så frem til å møte skrivelystne ungdommer igjen, denne gangen med tema «Spenningsoppbygging».

Også søndag var det flere spennende workshops, så etter mange dager med mye spenning og inspirasjon, mye kreativitet og maneg nye vennskap, sa vi takk for i år, og håper vi ser flere igjen neste år!